Vrijdag 27 mei is het zo ver! Trekkertrek!

Organiserende Afdeling: 
Trekkertrek

In 2019 was de trekkertrek in Holten de best beoordeelde wedstrijd van Twente en de Achterhoek. In 2021 was er de speciale ‘corona editie’ en in 2022 geeft organisator MAC de Holterberg het evenement iets meer schwung.

Trekkertrek begon vroeger al op het platteland. Want een sterkere trekker dan de buurman is toch het mooiste wat er is? Tijdens de wedstrijd is het de bedoeling dat er een sleepwagen over een afstand van 100 meter zo ver mogelijk vooruit wordt getrokken. Wie het verst komt, wint de beker. In Holten zullen dit jaar zo’n 140 (!) deelnemers aan de start verschijnen.

Dit jaar zal er voor wat meer spektakel worden gezorgd. Zo zal er een heuse Duitse klasse op de baan verschijnen. Dit betekent dat de ‘gewone boerentrekkers’ de trekhaak iets hoger mogen plaatsen, waardoor de voorwielen de lucht in zullen gaan tijdens de “slep”. Daarnaast verschijnen er, naast de 7 standaard klasses, diverse ‘sporttrekkers’ op deze dag. De trekkers worden niet meer gebruikt voor op het land. Maar zijn speciaal klaar gemaakt en opgevoerd voor de trekkertrek. Meer informatie vindt je op de facebook van de organisatie: Trekkertrek Holten.

 

Het evenement vindt plaats aan de Menumsweg in Holten (hoek Beusebergerweg/Russendijk).

Op het terrein is voor ieder wat wils, voor jong en oud! Trekkers, gezelligheid, een zandbak en een springkussen en dat alles met gratis entree.
We starten om 12.00 uur met de wedstrijd die gaandeweg de avond afgelopen zal zijn.

Een schitterende middag uit na Hemelvaartsdag!

 

Kijk voor meer informatie op Facebook, @trekkertrekholten of op www.macdeholterberg.nl/trekkertrek

 

Back to Top