Trekkertrek

Zaterdag 11 oktober 1997 was het de laatste keer dat er in Holten een Trekkertrek-wedstrijd werd georganiseerd. En daar komt verandering in! Want in 2019 wordt er weer nieuw leven in dit Holtens evenement geblazen. Bij MAC de Holterberg is er hiervoor een heuse trekkertrek-commissie opgericht.

Trekkertrek begon vroeger al op het platteland. Want een sterkere trekker bezitten dan de buurman is toch het mooiste wat er is? Tijdens de wedstrijd is het de bedoeling dat er een sleepwagen over een afstand van 100 meter zo ver mogelijk vooruit wordt getrokken door een trekker. Wie het verst komt, wint de beker.

Na ruim 20 jaar moet er weer veel werk verzet worden om deze trekkertrek-wedstrijd op de kaart te krijgen. Regels zijn veranderd, een (nieuw) terrein moet beschikbaar zijn, vrijwilligers worden gepolst en natuurlijk het belangrijkste; deelnemers moeten zich gaan aanmelden.

Op de vrijdag 31 mei 2019, na Hemelvaartsdag, zal dit evenement plaatsvinden op de hoek van de Beusebergerweg/Russendijk. Het programma start in de middag, en zal in de loop van de avond afgelopen zijn.....

Op het terrein is voor ieder wat wils, voor jong en oud! Trekkers, gezelligheid, een zandbak en een springkussen en dat alles met een gratis entree!

Kijk voor meer informatie op Facebook, @trekkertrekholten of op www.macdeholterberg.nl/trekkertrek

Back to Top