Midwinteravond

Plaats gevonden op: 
woensdag, 20 januari, 2016

De toerrijders van de MAC zijn 2016 begonnen met een gezellige avond bij schietsportvereniging "De Eendracht" Terwijl de motoren nog aan de druppelaars hangen hebben achttien van onze leden zweetdruppels verloren om te proberen met een luchtdrukgeweer gaatjes in een stukje papier te krijgen.

Na uitleg van Ellen Roozendom, Wim Schuiterd en Henk Paalman hoe een kogeltje er in moet en op wat voor manier je hem op de gewenste plek moet proberen te krijgen kon het ,,pleren,, beginnen.

Al snel blijkt dat de meesten minder moeite hebben om een apparaat op twee wielen, met een gewicht van een paar honderd kilo vanaf "Stuurhuus" naar bv. het zuiden van Duitsland te transporteren, dan een stukje lood van 4,5mm tien meter verderop, op een acceptabele plaats in een kaart te schieten.

Na veel gehannes op een oefenkaart kon het echte werk voor de eerste zes schutters beginnen om te proberen om op vier wedstrijdkaarten zo dicht mogelijk bij de hoogs mogelijke score van tweehonderd te komen.

Een paar uur later toen alle schutterende schutters hun twintig propjes lood op transport hadden gezet, is door het telbureau van de Eendracht Wim van 't Bonte Peerd als grote winnaar aangewezen.

Na de eeuwige roem en een grote beker (alleen voor de foto) in ontvangst te hebben genomen, werd het onder goede verzorging door de vrijwilligers van De Eendracht, Gertjan van Aefst en Koos Kolkman een geslaagde en vooral gezellige avond.

Wij als leden van de afdeling MAC toer willen "De Eendracht" bedanken voor het doen slagen van deze midwinteravond, en graag aanbevelen bij de andere afdelingen van de MAC.

Back to Top