Haus Hall rit

Plaats gevonden op: 
zondag, 25 juni, 2017
Lengte rit: 
90KM

Haus Hall rit

Traditiegetrouw rijden we in juni naar Gescher, naar Haus Hall, waar we altijd met open armen ontvangen worden door de bewoners van deze leefgemeenschap met geestelijk en lichamelijk gehandicapten. Na een moeizame werving van deelnemers stond ineens de teller op 13 auto’s varieerend in zitplaatsen van 1 tot 7 personen. Samen met de ook opgeroepen Duitse oldtimer collega’s hebben we 20 auto’s met voldoende zitplaatsen voor de 50 bewoners en hun begeleiders. We worden welkom geheten door Lydia Jost, de directrice van Haus Hall. We mogen gelijk aanschuiven voor de middagmaaltijd: linzensoep met worst.

Na deze goede ondergrond mogen de bewoners een auto voor de rit uitzoeken. Het is altijd weer een hilarisch moment hoe de bewoners zich verzekeren van de auto van hun keuze!

Voor Haus Hall begrippen maken we een lange rit van 90km (heen en terug) met als bestemming Het Stift in Havixbeck. Daar is en stop voor een drink en plas pauze.

De rit gaat door een glooiend landschap en zowel heen als terugreis gaan over dezelfde route, geen probleem want zo zie je de dingen ook eens van een andere kant :)

Teruggekeerd worden we getrakteerd op Kaffee und Kuchen en nemen we afscheid van de bewoners. We nemen nog een afzakkertje bij Jan en Dinie van Ditshuizen, die de dag toch weer prima georganiseerd hebben, en sommigen sluiten de dag in Gescher af met het befaamde Chinees buffet. Dan is het om een uur of negen toch echt tijd om weer naar huis te rijden. Beste deelnemers, nogmaals hartelijk bedankt namens de begeleiders en bewoners van Haus Hall. Jullie hebben ze weer een onvergetelijke dag bezorgd.

Back to Top