Excursie Aviodrome en Bataviawerf

Organizerende Afdeling: 
Klassieke Auto's

Op donderdag 22 maart brengen wij een bezoek aan het Aviodrome en de Bataviawerf (eventueel Bataviastad) in Lelystad.Deze geheel verzorgde dag gaat alleen door bij aanmelding van tenminste 40 personen.

Het programma ziet er als volgt uit:

8.30 uur vertrek met een echte oldtimer Greyhound bus naar Lelystad

10:30 - 10:45 uur Aankomst bij de receptie van Aviodrome

10:45 - 11:30 uur Ontvangst met 1 kopje thee/koffie en appelgebak

11:30 - 13:00 uur Bezoek op eigen gelegenheid

U brengt een bezoek aan het park waar u ruim tweehonderd luchtvaartjaren van begin tot eind kunt herbeleven. De collectie van Aviodrome Lelystad Airport bestaat uit de mooiste juweeltjes uit de luchtvaartgeschiedenis. Deze staan voor u opgesteld in een expositie binnen (het museum) en de buitenexpositie.

13:00 - 14:00 uur Lunch. U maakt gebruik van een lunchbuffet in een gereserveerde ruimte, bestaande uit:

-Soep

-Diverse broodsoorten

-Vleeswaren en kaassoorten

-Zoetwaren

-Kroket

-Koffie, thee en melk

 

14:00 - 16:30 uur Bezoek Bataviawerf

Op de werf in Batavialand word je meegenomen in de wereld van historische scheepsbouw, ambachten en de Gouden Eeuw. Stap aan boord van de Batavia, je waant je echt in een andere tijd!

 

16:30 uur stappen we aan boord van “onze" Greyhound bus en reizen terug naar Holten.

Bij Grand Café de Biester staat daarna een uitgebreid stampot buffet voor ons klaar.

 

De prijs van deze geheel verzorgde dag bedraagt € 75,00 per persoon.

Houders van een museumjaarkaart krijgen €7,95 korting!

Behalve de koffie, thee en melk bij de ontvangst in Lelystad en tijdens de lunch zijn de overige dranken voor eigen rekening. Aanmelden is uitsluitend mogelijk door het gevraagde bedrag over te maken op de rekening van onze penningmeester NL84RABO 0105889563 tnv MAC de Holterberg, Klassieke Auto's onder vermelding van excursie.  Uiterlijk woensdag 7 februari moet het bedrag op de rekening staan. Tot zo lang houden Aviodrome en de Batavia werf de plaatsen vrij.

Graag snel beslissen.

 

Aviodrome is het grootste luchtvaartmuseum van Nederland. De hele Nederlandse luchtvaart geschiedenis valt er te bewonderen. Van de Fokker Spin, waarmee Anthony Fokker in 1911 een rondje om de Grote of Sint Bavo-kerk in Haarlem vloog tot een Jumbo 747. Het museum kent een binnen en een buiten expositie.

Back to Top