Bezoek bij Bort Koelewijn

Plaats gevonden op: 
zaterdag, 20 juni, 2015
Uitzetter(s): 
Anton Reilink
Lengte rit: 
210KM

Op zaterdag 20 juni ging een groep van 24 motorrijders van de MAC de Holterberg om negen uur op pad , er werd in twee groepen gereden de klassieke motoren  en de toerrijders de route ging over vele binnenwegen en een stuk dicht langs de IJssel richting Kampen .

Bij een tankstation net voor Kampen was de rendez-vous en van daaruit in één groep richting het gemeentelijk stadsmuseum om daar te parkeren op het koepleintje wat normaal een voetgangers gebied is maar voor deze gelegenheid in overleg met de stadswachten was omgedoopt tot motorparkeerplaats

Alwaar we werden opgevangen door een zeer enthousiaste burgemeester Bort

Na eerst wat handen schudden moesten er wat foto`s  gemaakt worden door zowel Bort als enkele MAC leden dit alles ter bewijsmateriaal.

En dan naar binnen, het museum is gevestigd in het voormalige gemeentehuis.

We kregen uitleg hoe er vroeger recht werd gesproken en hoe de vergaderingen van de schepenen zich daar afspeelden, Bort was licht jaloers op de mannen van toen, want  de wijn en jenever vloeide daar overvloedig.

Na de rondleiding met mooie verhalen en leuke anekdotes gingen we naar de koffie met voortreffelijke koek en daar werd aan ons voorgesteld de stads gids Cor Adema, en de vraag gesteld hoeveel tijd we nog hadden gereserveerd voor Kampen we gaven aan nog wel een uurtje te hebben en onder begeleiding van de gids en samen met Bort nog een stadswandeling gemaakt waarbij ook weer de nodige informatie werd versterkt.

Na het officiële  gedeelte hebben de motormannen zich nog even tegoed gedaan aan een heerlijke Hollandse nieuwe of een gebakken visje om daarna volgens een mooie tour-route huiswaarts te keren

Al met al een machtigen mooie dag

Back to Top