Autocross

De Autocross van MAC de Holterberg is al jaren een begrip in Holten en omstreken. De crossen groeien uit naar grote evenementen met in het najaar rond de 150 deelnemers. We crossen met standaard auto's waardoor de drempel om mee te rijden laag is. Onze insteek is om een gezellige dag met elkaar te hebben en te genieten van autosport. Bij de crossen hebben we altijd de MAC tent staan waar de vrijwilligers van de catering klaarstaan om het publiek te voorzien van een hapje en een drankje.

De Entree bij onze crossen is gratis.

De Autocrosscommissie van MAC de Holterberg bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die jaarlijks 2 crossen organiseren. Mocht je geïnteresseerd zijn om te helpen bij de cross meld je dan bij 1 van de vrijwilligers.

Bij de autocross wordt gestreden in verschillende klassen.
Dames
Heren
Veteranen (40+)

 

Ook hebben we sinds enkele jaren de contactklasse. hier gaat het niet om het snelst de rondes afleggen maar om de rijder die het meeste spektakel op de baan maakt en het publiek het meest vermaakt. De contactklasse wordt onderverdeeld in een zware en lichte klasse. dit wordt op de dag zelf bepaald aan de hand van het type en formaat van de auto.

 

Laatste Tourverslagen

zo 20 okt 2019

Ondanks het regenachtige weer, kijken we terug op een geslaagde autocross.
In alle klassen werd weer fanatiek gestreden om de ereplaatsen.
De einduitslagen:

Dames

  1. Ramona Jager #104, Goor
  2. Jessie Mulder #426, Nieuw-Roden
  3. Myoki Bossink #116, Weerselo

Veteranen

  1. Erik Meilink #47, Holten
  2. Dennis Schreurs #46, Holten
  3. Nico Schuurink #68, Apeldoorn

Heren

  1. Mart...
zo 16 okt 2016

Op 16 oktober vond in Holten de najaarscross van MAC "De Holterberg" plaats.
et fraaie najaarsweer lokte veel publiek naar het crossterrein aan de Beusebergerweg. En met maar liefst 130 coureurs uit Nederland, België en Duitsland was er nieuw deelnamerecord.

In de najaarszon genoten zowel publiek als deelnemers van een mooie cross. De baan lag er weer fantastisch bij en er werd door de coureurs in de verschillende klassen fanatiek...

zo 03 apr 2016

Hieronder een overzicht van de diverse foto's en filmpjes die gemaakt zijn tijdens de voorjaarscross.

 

Fotosnakerider: 

https://picasaweb.google.com/113396645395769000406/3April2016Holten

 

Mark Derrix:

http://pewispeedway.smugmug.com/Sports/Holten-3-april-2016-contact/

...

zo 01 nov 2015

HOLTEN - Zondag 1 november kwamen deelnemers en publiek in grote aantallen naar het autocrossterrein aan de Beusebergerweg in Holten. Twee weken daarvoor kon de cross door weersomstandigheden nog geen doorgang vinden, maar afgelopen zondag genoten publiek en deelnemers van het fraaie najaarsweer en een mooie cross. Maar liefst 139 deelnemers van heinde en verre streden in zes verschillende klassen voor de dagzeges. De harde en droge baan resulteerde in snelle races en ook de contactklassen...

Back to Top