4e editie Trekkertrek Holten op 19 mei, inschrijven 28 april!

Organiserende Afdeling: 
Trekkertrek
In 2019 was de trekkertrek in Holten de best beoordeelde wedstrijd van Twente en de Achterhoek. Voor 2023 zal de Holtense organisatie voor deze beoordeling weer haar uiterste best gaan doen. 2023 brengt organisator MAC de Holterberg weer een aantal nieuwe ideeën met zich mee.  
 
Trekkertrek begon vroeger al op het platteland. Want een sterkere trekker dan de buurman is toch het mooiste wat er is? Tijdens de wedstrijd is het de bedoeling dat er een sleepwagen over een afstand van 100 meter zo ver mogelijk vooruit wordt getrokken. Wie het verst komt, wint de beker. In Holten zullen dit jaar zo’n 140 (!) deelnemers aan de start verschijnen. 
 
Dit jaar strijden alle Holtense deelnemers voor de "Beste Hoolter 2023". Per klasse kunnen de Holtenaren een onderlinge strijd uitvechten voor deze eer. Zo geven we de lokale rijders meer de aandacht dan vorige jaren geeft voorzitter Niels Schutte aan. 
Daarnaast zal er voor wat meer spektakel worden gezorgd. Zo zal er een heuse Duitse klasse op de baan verschijnen. Dit betekent dat de ‘gewone boerentrekkers’ de trekhaak iets hoger mogen plaatsen, waardoor de voorwielen de lucht in zullen gaan tijdens de “slep”. Daarnaast verschijnen er, naast de 7 standaard klasses, diverse ‘sporttrekkers’ op deze dag. De trekkers worden niet meer gebruikt voor op het land. Maar zijn speciaal klaar gemaakt en opgevoerd voor de trekkertrek.
Meer informatie vindt je op de facebook van de organisatie: Trekkertrek Holten.
 
Het evenement vindt plaats aan de Menumsweg in Holten (hoek Beusebergerweg/Russendijk).
Op het terrein is voor ieder wat wils, voor jong en oud! Trekkers, gezelligheid, een zandbak en een springkussen en dat alles met gratis entree. 
We starten om 12.00 uur met de wedstrijd die gaandeweg de avond afgelopen zal zijn. 
Een schitterende middag uit na Hemelvaartsdag!
 
De inschrijving voor de trekkertrek is op vrijdag 28 april vanaf 20.00 uur (digitaal) via inschrijven.trekkertrekholten.nl 
 
Kijk voor meer informatie op Facebook, @trekkertrekholten of op www.macdeholterberg.nl/trekkertrek 
 
Back to Top