27e Klassieker Motorrace

Organizerende Afdeling: 
Klassieke Motoren

Traditie getrouw zal het evenement ook dit jaar weer de eerste van het nieuwe seizoen zijn en dus rekenen we op volop belangstelling voor dit nostalgische gebeuren op en rond het circuit de ‘Beusebergring’. 
Voor wat betreft het circuit wordt er nog even nagedacht over de chicane in de Fliermatenweg, dit in verband met de daar aangelegde afrastering. De overbekende chicane bij start-finish blijft in elk geval wel bestaan. Het is immers geen snelheids wedstrijd maar een Regelmatigheidswedstrijd.

Het deelnemersveld wordt verdeeld in 8 verschillende klassen en ze rijden allemaal 2 manches. Na het succes van vorig jaar zullen de zijspannen ook dit jaar weer van de partij zijn. Toch wel een spectaculaire klasse die zijspannen. En om u alvast een beetje ‘lekker’ te maken noemen we wat merken van de deelnemende motoren zoals: Norton, BSA, Eijsink, MV Agusta, Aermacchi, Sparta, NSU, BMW, Van Veen Kreidler en Jamati. Nee het geluid kunnen we er niet bij doen, daarvoor moet u zelf op Koningsdag naar de ‘Beusebergring’ komen. De ware liefhebber van oude motoren kan hier zijn hart op halen. Zeg het voort!
Onder de deelnemers treffen we natuurlijk ook weer ons clublid Gerrit Agterkamp op zijn 50 cc Kreidler.

Maar er zal nog veel meer te beleven zijn daar rond het clubgebouw t Stuurhuus. Zo zullen er weer vele klassieke motoren en auto’s van onze MAC- clubleden worden tentoongesteld en de clubleden van de afdeling bromfietsen zullen een speciale ‘brommer-schuur’ inrichten. Verder zijn er diverse gasten uitgenodigd met een keur aan bijzondere motoren.
Ook de motormarkt is er dit jaar weer bij, niet de grootste maar wel gezellig.

Aanvang : trainingen 10.30 uur, wedstrijden 13.00 uur. Toegang : € 5,00 (jeugd t/m 14 jaar € 2,00, kinderen t/m 8 jaar gratis)g

 

Back to Top